Sosyal medya ağları ve yabancı dil


Sosyal medya ağları ile yabancı dil nasıl öğrenilir?

Yıllardır tüm ısrarlara rağmen hala bir sosyal medya hesabı olmayan benim bile ilgimi çeken bir şey. İleriki dönemlerde belki bloğum için birkaç tane açarım.

Bir arkadaşımın da dediği gibi benim gibi insan kalmadı. Herkesin elinde cep telefonu, facebook, twitter, vs üzerinden diğeriyle iletişim halinde. Amaç sosyalleşmek. Bu amacı alıp daha da ileri taşıyalım. Sadece çevrenizle değil, farklı ülkelerden insanlarla sosyalleşin. sosyal medya ağlarınızla yabancı dil öğrenin ya da dilinizi geliştirin.



Öncelikle facebook üzerinden birçok grup bulabileceğinizi söyleyebilirim. Öğrenmek istediğiniz dili öğrenmeye çalışan, sizin gibi konunun uzmanı olmayan insanlarla, daha rahat diyalog kurabilirsiniz. Herkes hata yaptığı için, kimse kimseyi yadırgamaz ve siz de cevap yazarken korku ve endişeye kapılmazsınız.

Hadi grup araması yapın ve “english as a second language” ya da “english as a foreign language” yazın. Önünüze çıkan gruplara katılın. Sohbetleri takip edin, siz de bir iki cevap yazın.

Sosyal medya ağları ile nasıl yabancı dil öğrenirsiniz?

Bence gayet güzel ve eğlenceli bir şekilde öğrenirsiniz. Evinizde pijamanızı giyer, çayınızı alır, bir köşeye çekilirsiniz. Resimler, videolar ve diyaloglar ile hem farklı kültürleri tanır, hem de rahat ve eğlenceli bir şekilde dil öğrenirsiniz.

Zaten dürüst olalım, şu zamanda sosyal medya hesabı olmayan var mı (benden başka)? Veya gününün bir kısmını sosyal medya ağlarına ayırmayan? Hanginiz youtube’a hiç girmediniz? Ya da instagram’dan paylaşım yapmadınız?

Hemen şimdi girin bir gruba. Eğer katıldığınız grubu beğenmezseniz farklı bir grup deneyin. Kendinize uygun bir grup bulduğunuz zaman, yabancı dil öğrenmenin ne kadar keyifli olabileceğini göreceksiniz.




            <<< ÖNCEKİ SAYFA   SONRAKİ SAYFA >>>




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ingilizce kitap okumak

İngilizce ne kadar sürede öğrenilir?

Multilingual veya polyglot olmak